Wim de Vos maakt gebruik van Koolstof Filters in spuitcabines.
Dat levert een besparing op van meer dan 70% op uw stookkosten en verbruik!koolstof filters

Wim de Vos Spuitcabines en Luchttechniek heeft al bijna 20 jaar ervaring met het slimmer inrichten en besturen van spuitcabines. Wij zijn de betrouwbare partner voor zowel auto- als vrachtwagen spuiterijen, bedrijven voor industriële toepassingen, interieur- en meubelspuiterijen et cetera. Door onze unieke methode in het bouwen en besturen van spuitcabines is het mogelijk om meer dan 70% te besparen op uw stookkosten en verbruik, zeker wanneer u dat combineert met het gebruik van koolstof filters! De eenmalige investering voor het aanpassen van een spuitcabine door Wim de Vos is dan ook al vaak binnen 3 jaar terug verdiend.

Meer weten?

NEEM CONTACT OP

 

Voordelen van een nieuwe besturing van uw spuitcabine en het gebruik van koolstof filters

Spuitcabine besturingskastDe besturing voor spuitcabines die Wim de Vos aanbiedt werkt vanuit een Programmable Logic Controller (PLC) besturingseenheid die alle processen voor u meet en regelt. U hebt alles wat u nodig hebt binnen handbereik en onder controle:

 • Temperatuur, meting en regeling
  U stelt eenvoudig de gewenste temperaturen en droogtijden in en het besturingssysteem zorgt automatisch voor de rest. Afhankelijk van de concentratie oplosmiddelen en de buiten- en binnen-temperatuur wordt de verversing van lucht proportioneel geregeld zodat de temperatuur constant blijft. De brander hoeft op deze manier slechts een fractie van de tijd bij te springen. Dat scheelt in de kosten!
 • Luchtomzet regeling
  Met de ingebouwde frequentieregelaars regelt u eenvoudig de luchtomzet. Kies uit 3 standen; voor kleine werkstukken is meer luchtomzet nodig dan voor grote objecten. Tijdens het in- en uitrijden en inplakken is een kleine luchtomzet, zo heeft u continu een neerwaartse luchtstroom zodat er geen opwervelend stof tegen de plafondfilters kan komen. Wanneer er in de cabine wordt gespoten gaat het toerental automatisch omhoog, en na de uitdamptijd weer omlaag. Dat scheelt energie, tijd en ergernis.
 • Drukmeting, automatische regeling
  De afzuigventilator is ook frequentiegeregeld. Met een sensor wordt het drukverschil tussen de spuitcabine en de werkplaats gemeten. Zo wordt automatisch rekening gehouden met de verschillende instelbare capaciteiten (stand rust, 1, 2 en 3), de variabele verversingsregeling, de filtervervuiling en voorbewerkingsvloeren in de werkplaats. Deze regeling werkt traploos, zowel tijdens spuiten als drogen.
  Dat scheelt stof en problemen met drukgolven!
 • Oplosmiddelen, meting en regeling
  De concentratie oplosmiddelen, feitelijk alle koolwaterstoffen, wordt continu gemeten en weergegeven. Op basis van deze meting wordt de verversing bepaald en gestuurd. Het is dan zo dat de hoogste waarde (óf de temperatuur óf de concentratie) bepaalt hoeveel verversing er plaatsvindt. Door de juiste beheersing van de MAC waarden werken uw medewerkers dus altijd in een veilige omgeving. Zonder extra moeite altijd een veilige werkplek!
 • Proceskeuze en aansturing
  De nieuwe besturing heeft 3 programma’s: Spuiten – 3 snelheden en rust Sneldrogen/QDS – hoogste snelheid, hoger dan nu voluit Drogen – begint op laagste snelheid en schakelt gedurende het droog proces 2x over tot de hoogste snelheid om kookblaasjes of pinholes te voorkomen. Alles in 1 overzicht, eenvoudig en snel te bedienen.

 

Download hier de PDF brochure of neem contact op voor meer informatie.